HİPERTRİKOZ (KURT ADAM SENDROMU) NEDİR?

Dünya’nın en ilginç yedi hastalığın arasında yer alan Hipertrikoz, bir deri hastalığı olarak gösterilmektedir. Kişinin diğer kişilerle olan ilişkilerini, yaşamını olumsuz etkileyerek kendisini dış dünyadan soyutlamasına neden olmaktadır. Psikolojiyi bozan bu rahatsızlık, çok nadir görülmekte ve fiziki bozukluklar olarak kendini belli etmektedir.
HİPERTRİKOZ (KURT ADAM SENDROMU) NEDİR?
Eski çağlarda kurt adamların yaşadığı söylentilerin aslında gerçek olduğu ve bu hastalığın çok uzun yıllardan beri görüldüğü tespit edilmiştir.1968 yılında Avustralya’da görülmüş olan hastalık “Ambras sendromu” olarak da tanımlanmaktadır. Hastalığın temelini genetik bozukluk oluşturmaktadır. Fakat bu genetik bozukluğun nedeni hala tüm araştırmalara rağmen bilinemektedir.

Oldukça dikkat çeken ve enteresan bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip olan kişilerin yüzünde, kollarında, bacaklarında aşırı bir tüylenme olmaktadır. Vücudun neredeyse tamamını kaplayan bu tüylerin çıkmasını engellemenin ne yazıkki bir yolu yoktur.

Bu durum kişiyi psikolojik olarak etkileyip yaşamdan kopmasına neden olmaktadır. Bu sendroma sahip olan kişilerin en büyük sıkıntıları çevrelerinden baskı görüp alay edilmesinden kaynaklanmaktadır. Hatta bazı ülkelerde kurt adam sendoromu görülen kişiler çevreden soyutlanarak karantinaya alınmaktadırlar.

2008 yılında Hintli bir çocukta görülene kadar çoğu kişi bu hastalığın varlığını kabul etmiyordu.Fakat o günden sonra hastalık tartışmasız kabul görmüştür.Hastalık günümüzde elli kişide görülmüş ve daha da önemlisi neredeyse hepsinde aynı belirtiler ile ortaya çıkmıştır.Bazı kişilerde yüzün şeklininde kurt halini aldığı görülmüştür. Uzmanlarca hastalığın Androjen hormonların hızlı çalışması ya da testosterondan kaynaklandığı ortaya çıkartılmıştır. Ayrıca, Hindistan’da da üç kız kardeşte görülen bu sendromun kalıtımsal olabileceği de savunulmaktadır.

Ülkemizde Hipertrikoz sendromuna hiç rastlanmamıştır. İç salgı hastalığının da neden olduğu düşünülen kurt adam sendromu, teknolojik gelişme ile birlikte etkisi en alt seviyeye indirilmiştir. Aynı zamanda lazer ve epilasyon aletleri ile geçici olarak tedavi edilen hastalık, bir süreden sonra kendini tekrar göstermektedir. Yinede bu durum hastalar için geçici bir süre olsa da rahatlama etkisi göstermiştir. Ayrıca yapılan son araştırmalar sonucu, testosteron faktörünün vücuda enjekte edilmesi ile bu hastalığın tedavi edilebileceği müjdesi, uzmanlar tarafından duyurulmuş ve hastalar için sevindirici olmuştur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar