Galaksideki en büyük yıldız VY Canis Majoris

Evrende bir çok gezegen ve yıldız vardır bunları tek tek saymak mümkün olmadığı için günümüze kadar görülen en büyük yıldız VY Canis Majoris dir.
Galaksideki en büyük yıldız
Dünyadan bakıldığında güneş büyük gözükür değilmi fakat bu yıldız güneşten 2 bin 100 kat daha büyüktür. Yani anlayacağınız hala keşfedilmeyi bekleyen yıldızlar vardır teknoloji ilerledikce belki bu yıldızlarda keşfedilebilir.

Uzay bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre üstündev yıldız sınıfına giren VY Canis Majoris yıldızının etrafını 1000 km hıza sahip bir araçla tur atmak için geçen zaman 1000 yılı aşmaktaymış şaşırtıcı ama gerçek.

Devasa yıldız VY Canis Majoris özellikleri

VY Canis Majoris veya kısa adıyla VY CMa, Büyük Köpek Takımyıldızı'nın içinde bulunan ve evrendeki bilinen en büyük yıldızlardan birisi olmasıyla beraber bir kızıl üstündev yıldızdır. Yarıçapı 1.420±120 güneş yarıçapı genişliğindir.

Dünyaya uzaklığı: 4.892 ışık yılı

Yarıçap: 988.300.000 km (1.420 R)

Kütle: 5,967E31 kg (30 M)

Yüzey sıcaklığı: 3.000 K

Bahar açısı: 7 sa 22 dk 58 sa

Takımyıldız: Canis Major Bu özellikleri görünce insan aklının sınırlı olduğunu anlıyorum. Belkide evrende daha bir çok büyük yıldızların var olduğu ilerki zamanlarda ortaya çıkacaktır.

Evet bir kez daha belirteyim şuana kadar görülen evrendeki en büyük yıldız VY Canis Majoris olarak bilinmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar