İNTERNETİN YARARLARI VE ZARARLARI NELERDİR? KISACA

Bugün internet denildiğinde artık sanıyorum ki duymayan kalmamıştır. Hele ki akıllı telefonların hayatımıza girmesinden sonra neredeyse yediden yetmişe herkesin kullandığı bir alan haline gelmiştir. İnternetin yararlarından ve zararlarından bahsetmeden önce kısaca interneti tanımlamak da fayda var diye düşünüyorum. İnternet, Bireylerin her geçen gün bilgiye kolay yoldan ulaşmak amacıyla artarak kullandıkları bir iletişim ağıdır.
İNTERNETİN YARARLARI VE ZARARLARI NELERDİR? KISACA
İnternet denilen teknolojiyi ucu bucağı görünmeyen bir kütüphane olarak düşünebilirsiniz. Bu kütüphanede istediğiniz her türlü bilgiye dakikalar içinde olayca ulaşabilirsiniz. Zaten internetin bu kadar yaygın olarak kullanılmasının en büyük nedeni de bilgiye kolay ulaşılmasıdır. Ama tabi bu durumun hayatımıza hem olumlu hem de olumsuz etkileri vardır.

İnternetin Faydaları Nelerdir?

    Bilgi deryasıdır: Yukarıda da bahsettiğim gibi internetin en büyük faydası ulaşmak istediğimiz her türlü bilginin bir tık uzağımızda olmasından kaynaklanmaktadır.

    Etkili bir medya aracıdır. İnternet bugün televizyondan bile daha etkili bir medya aracıdır. Çünkü internet içerisinde birçok dergi, televizyon kanalı, radyo gibi yayın kanallarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yine son dönemde popüler olan internetten film ve dizi izleme şansınız da vardır. Üstelik istediğiniz zamanda.

    En büyük iletişim aracıdır. Bugün internet sayesinde dünyanın öbür ucunda bir yere ulaşma şansına erişiriz. Hatta günümüzde yaygın olarak kullanılan Facebook, İnstagram, Twitter, Messenger ve Skype gibi programlar sayesinde birçok insanla da internet üzerinden konuşma fırsatı yakalarız.

    Sanal alışveriş merkezi: Belki bazılarınız hala bu konuda endişeli olup kullanmasa da bugün birçok insan oturduğu yerden istedikleri mağazanın alışveriş sitesine girerek yerlerinden kalkmadan alışveriş yapma imkanını elde ederler. Özellikle yoğun iş temposu bu tarz alışverişlerin artmasına neden olmaktadır.

    Resmi kurum ve banka: Daha önceleri resmî kurumlardan ve bankalardan yapacağımız işler için bu yerlere gitmeniz gerekirdi. Fakat günümüzde birçok işlem direk internet üzerinden evimizden veya işyerimizden kolaylıkla halledilebilmektedir.

Aslında yukarıda saydığımız yararlarını okuyunca birçok insan gibi nasıl zararı olabilir ki diye düşünebilirsiniz. Ama doğadaki her yararı olan şeyin zararı olabileceği gibi internetinde zararlı yönleri vardır.

İnternetin Zararları Nelerdir?

    Özellikle on sekiz yaş altındaki çocuklar için tehlikeler doğurabilmektedir. Her türlü bilgiye kolayca ulaşabilen internet çocuklarımızın zararlı sitelere de girmelerine kolaylık sağlamaktadır.     Yine bir diğer zararı da oldukça fazla oyun seçeneği olan internette yararlı oyunlarla birlikte şiddet içeren zararlı oyunlara da ulaşılması oldukça kolaydır.

    İnternet sayesinde hiç tanımadığımız insanlara ulaşıp tanışma fırsatı yakalayabileceğimizi söylemiştik. Ama bazen bu tanışma da kötü niyetli kişilere de denk gelip zarar görebiliriz.

    İnternette zarar verebilecek diğer bir olayda birçok kumara yönelik oyunlar olmasıdır. Burada asıl tehlike bu oyunların internetle sınırlı kalmayıp gerçek hayata da taşınmasıdır.

    İnternetten yararlanmak elbette güzel ve keyiflidir. Fakat çok uzun süre bilgisayar başında olmak kişide oturma bozukluğundan kaynaklı bel fıtığı, boyun fıtığı gibi rahatsızlıkların yaşanmasına sebep olabilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar