Brokoli Sebzesinin Faydaları Nelerdir?

Brokoli, lahanagiller familyasının bir üyesidir ve 1900’lü yıllarda dünyaya yayılmıştır ve tanınmaya başlanmıştır. Brokoli sebzesinin faydaları saymakla bitmez ve faydalı sebzeler listesinde üst sıralarda yer almaktadır.
Brokoli Sebzesinin Faydaları Nelerdir?
Yapılan araştırmalarda brokolinin içinde havuçtan daha fazla karoten olduğu görülmüştür. Brokolinin hem suyunu hem de kendisini tüketmekte fayda vardır. İsterseniz brokoli salatası veya brokoli yemeği yaparak da tüketilebilirsiniz. Ayrıca brokoliyi haşlayarak suyunu da içilebilirsiniz. Kükürt, potasyum ve selenyum, diyet lifi ve B1 ile C vitaminleri gibi çok sayıda vitamin içermektedir.

Brokoli Cildi Kanserden Korur

Brokoli, bir kanser düşmanı olarak bilinir; mide, bağırsak, akciğer ve yemek borusu kanser riskini büyük ölçüde azaltmaktadır. Güneş yanıkları cilt kanseri riskini arttırmaktadır. Ancak brokoli UV ışınlarına karşı koruma sağladığı için bu ışınlardan kaynaklanan kızarıklıkları gidermektedir ve cilt kanseri riskini azaltarak cildi korumaktadır. Ayrıca C vitamini, beta-karoten, selenyum, bakır, çinko ciltteki bağışıklık sistemini arttırır. İçeriğinde bulunan fosfor, vitaminler ve mineraller, deri enfeksiyonlarından sizi korurlar.

Diyet lifleri içerdiği için de tokluk hissi vermektedir ve aşırı kilo almanın önüne geçer. Özellikle de son zamanlarda uzmanlar tarafından tavsiye edilen diyetlerde brokoli büyük rol oynamaktadır. Elma suyu ve havuç suyu ile karıştırılan brokoli suyu, beraber tüketildiğinde vücudu hastalıklara karşı daha dirençli kılar, güçlendirir ve korur. Bu karışımda bol miktarda demir bulunmaktadır ve bir kişinin günlük demir ihtiyacının tamamına yakınını karşılamaktadır.

Brokoli Cilt Sağlığı Korur

Brokolinin içinde bulunan A vitamini ciltteki hücre zarlarını koruyarak ultraviyole radyasyon zararlarını önler ve cildinizin daha sağlıklı olmasını sağlar. İçeriğindeki C ve E vitaminleri, cilt hücreleri için gerekli olan enerjiyi sağlamaktadır. İçeriğinde ulunan glukorafaninin maddesi cildin daha hızlı yenilenmesini sağlar.

Brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, saçları besler ve güçlendirir. Saç büyümesini sağlayan A ve C vitaminleri ve kalsiyum, brokolide bol miktarda bulunmaktadır. Saç köklerini güçlendirir ve kopmalara karşı korur. Brokoli düzenli tüketildiği zaman, saç dökülmesini azaltır ve saç kırılmalarını önler. Ayrıca bol miktarda potasyum içeren brokoli, sinir sistemi saplığını da korumaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar