GOOGLE GLASS NEDİR? NE İŞE YARAR?

Google Glass, internet devi olan Google’ın bilgisayar kullanım deneyimini tamamen değiştireceği iddiasıyla kullanıcılara sunduğu bir mobil bilgisayar ve iletişim cihazıdır. Google Glass'ın bildiğimiz  akıllı telefonlardan ya da tabletlerden farkı takılabiliyor olması. Başka bir deyişle gözlük gibi kullanılabilen bir bilgisayardır.

Bu gözlük benzeri cihazla bir nevi kişisel bir asistanda almış oluyorsunuz. Onu üçüncü bir göz olarak da düşünebilirsiniz. Bu gözlük içerisinde telefonlarda olan android sistemi yer almaktadır. Ayrıca Google Glassı İphonedaki siri gibi de düşünebilirisiniz.
GOOGLE GLASS NEDİR? NE İŞE YARAR?
Google Glassın en büyük özelliği ellerinizi kullanmadan kullanabileceğiniz bir akıllı telefona sahip olmaktır. Şöyle anlatalım, gözünüzde takılı olan Google Glass’a “Okay Glass “ komutuyla birlikte mesaj gönder, fotoğraf çek, arama yap, video çek vb. tarzında komutlar vererek ellerinizi kullanmadan bunu yapmasını sağlıyorsunuz.

Google Glass henüz tam piyasaya çıkmadığı için bir takım değişiklikler belki olabilir. Ama şuana kadar söylenenlerden duyduğumuz kadarıyla alüminyum–fiber karışımı bir malzemeden yapıldığı ve çok esnek bir yapısının olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca beş çeşit renk seçeneği sunacak.Ve ilk versiyonuna göre daha şeffaf bir yapısı ve camları olmayan bir çerçeveye oturtulmuş olarak karşımıza çıkıyor. Google Glassın bu şeffaf bölüm sayesinde konutların uygulanışını sunmaktadır.

Cihazın sağ tarafındaki bölümde alıcı olarak tanımlanan görüntü,ses ve veri işleyiciler bulunmaktadır. Bu nedenle de Glassın sağ tarafı sol tarafına göre daha kalın biçimlenmiş durumdadır. Bu bölüm üzerinde yapılan parmak hareketleri ile menüler arasında rahatlıkla geçişler yapılabilmektedir.

Bunun dışında Google glass kullanıcılarına GPS yardımı ile konum belirleyip yön tarifi yapıp istedikleri yerlere ulaşmalarını sağlar. 720 p HD kalitesinde videolar çekerek özel anları kaydeder.

Ayrıca wi-fi ya da bluetooth teknolojilerini kullanarak mevcutta bulunan Android veya İphone telefonunuza bağlantı kurabilecek teknolojiye de sahip olarak üretilmiştir.

Bahsettiklerimizin dışında teknik özelliklerine değinecek olursak,

-    16 GB'lık hafıza
-    1 GB RAM
-    Android 4.0.4 işletim sistemi
-    5 MP 720p görüntü kalitesinde kamera
-    1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 veya OMAP 4430 işlemciler
-    WiFi , GPS, Bluetooth

Bu konudaki ilerleyen teknolojiler ve yapılan araştırmalar sürekli artmaktadır. Gün gelecek belki de gözümüzdeki küçük bir lens yardımıyla tüm bu anlattıklarımıza sahip olacağız. Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar