LEGO OYUNCAK NEDİR?

Lego, üzerinde bulunan girinti çıkıntılar sayesinde bir birine takılarak birde fazla şekiller yaratılmasını sağlayan çeşitli renklerde parçalardan oluşan bir oyun aracıdır. Lego’nun yaratılma hikâyesine gelecek olursak, bundan tam seksenbeş yıl önce Danimarka’nın Billund kentinde bir marangoz atölyesinde başlayan bir yolculuktan söz edeceğiz sizlere. Ole Kirk Christiansen’in atölyesinde ilk etapta tahta oyuncaklar, kumbaralar gibi oyuncaklarla başladı. Daha sonraları tahta parçaların bir araya gelmesiyle oluşan oyuncaklara dönüştü. Ve 1934 yılında yaratıcısının bir Danimarka deyişi olan ve iyi oyna anlamına gelen  ‘leg godt’  kelimelerini birleştirerek Lego markasını alıyor. Tesadüfe bakın ki Lego kelimesi Latincede “bir araya getirmek” anlamına gelmektedir. 
LEGO OYUNCAK NEDİR?
Lego çıktığı ilk günden bugüne kadar yaratıcılıkta sınır tanımamak sloganıyla hareket etmiştir. Bu nedenle asıl kitlesi bir buçuk yaşından onaltı yaşına kadar olan çocuklar olsada bebeklere ve yetişkinlere özel olarak hazırlanmış lego tasarım oyuncakları bulunmaktadır. Özellikle yetişkinlerde star arş ve mimari anlamdaki parçalara sahip olanları büyük beğeni toplayan lego serisinden biridir.
Oyun oynamak çocuklukta gerçekte çok önemlidir. Bu nedenle çocukların oyun oynayacağı oyuncaklarda en az oyun oynamak kadar önemlidir. Lego’nun çocuğun yaratıcılığını kullanmasına ve onu zihinsel olarak zorlayıp bir şeyler yaratmaya itmesi nedeniyle çocuğun gelişimine de katkı koyduğu düşüncesi bu oyuncakların uzun yıllar pek çok zorluğa rağmen ayakta kalmasını ve tüm dünyada tanınmasına neden olmuştur. Hatta o kadar markalaşmıştır ki bu tarz oyuncakların hepsi lego üretimi olmasa bile lego olarak satılmaktadır.

Lego oyuncaklarda figürler büyük bir titizlikle seçilmektedir. İlk olarak insan figürü 1974 yılında küçük bebeklerle başlamış. Daha sonra 1978 de bugün ki tasarımlara geçilmiş. Ve bu tasarım günümüze kadar da devam etmiştir. Tabi zamanla insanların talepleri doğrultusunda bu figürlere Madonna’dan tutunda Lenin’e, Fidel Castro’dan Michael Jackson’a kadar değişen birçok ünlünün yüzlerinden oluşan mini figür serileri yaparak da birçok kişinin mini figür koleksiyonu yaratmalarına sebep olmuştur.

Lego bir aile şirketidir. Ve kurulduğu ilk günden itibaren bu şekilde yollarına devam etmişlerdir. Ve ciddi kriz dönemlerinde dahi şirketi asla başkasına satmayı düşünmemişlerdir. Bugün dördüncü kuşak aile fertleri tarafından yönetilen şirket 2000 yılında yüzyılın oyuncağı olarak tescillenmiş ve her geçen gün artan satışlarıyla da bunu kanıtlamıştır. Bol oyunlu bol eğlenceli günler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar