KLİMA VE RÜZGAR ÇARPMASINA NE İYİ GELİR?

Evet yaz geldi beraberinde boyun, bel ve sırt tutulmaları ve ağrılarıda getirdi neden mi tabiki cereyanda kalma aynı zamanda klima çarpması sebeplerini sayabiliriz. Özellikle sıcak ve bunaltıcı havalarda serinlemek için klima karşısına geçeriz ve klima yoksa tabiki camı peçeyi açıp cereyana maruz kalırız sonrasında malum tutulmalardan kaynaklanan boyun ağrısı, sırt ağrısı ve bel ağrısı ortaya çıkar.
KLİMA VE RÜZGAR ÇARPMASINA NE İYİ GELİR?
Bakalım uzmanlar klima çarpmasına ne yapmalı? klima çarpması nasıl geçer? ve cereyan yani rüzgar çarpması sonucu tutlma ve ağrılar için ne gibi önerilerde bulunuyorlar sizlere kısaca anlatalım istedik.

Uzmanların ilk önerisi klima ve rüzgar çarpması sonucu sık sık boyun tutulması, bel ağrısı ve sırt ağrısı yaşayanların öncelikle doktora gitmeleridir. Çünkü bu nedenlerden dolayı şikayetler artabilir sonrasında yataktan kalkamayacak ve ayrıca boynu oynatamacak duruma gelinebilir.

Peki evinizde bölgesel tutulmalara karşı ilk ne yapılır uzmanlar ilk müdahalenin tutulan bölgeye sıcak kompres uygulanması geriktiğini ayrıca yapılacak egzersizler sayesinde tutulmaların ve ağrıların azalacağını ve rahatlama sağlanacağını belirtmekteler. Şimdi sizlere uzmanların tutulmalardan kaynaklanan boyun ağrıları, bel ağrıları ve sırt ağrıları için yapılması gereken egzersizleri anlatacağım.

Boyun tutulmalarına karşı ne gibi egzersizler yapılabilir?

İlk önce bir sandalye bulalım sonra sandalyeye dik oturalım tutulan bölgeye 15 dakika sıcak kompres uygulayalım sonrasında ise ısıtmış olduğunuz boynunuzu zorlamadan önce sağa sonra sola hafifce çevirelim. Boynunuzu sağa ve sola çevirirken her çevirmede 2 saniye kadar bekleyin bu şekilde 10 tekrar yapın. Pozisyon değiştirmeden hafifce zorlamadan önce öne ve sonra arkaya yavaşca hareket ettirin bu şekilde de her eğilmede 2 saniye bekleyin ve 10 tekrar yapın. Son olarak başınızı yarım daire önde hareket ettirin bu hareketi yaparken çeneniz sağ ve sol omuza değsin bu şekilde de 10 tekrar yaparak boyun tutulmasına karşı yapılacak egzersizler.

Sırt tutulmalarına karşı ne gibi egzersizler yapılabilir?

Yukarıdaki harekette yaptığınız gibi sandalyeye dik oturun sonrasında kollarınızı çapraz yapın ve sandalyenin kenarlarına tutunacaksınız. Nefes verirkende sırtınızı kambur olacak şekilde yukarı itiniz bu şekilde 5 tekrar yaparak hareketi bitiriniz. Sonrasında omuzları yukarı kaldırarak nefes alın ve nefesi verirken omuzları gevşetin bu şekilde ise 10 tekrar yapacaksınız.

Son olarakta ayakta yapacağınız bu hareketi yaparken duvara yaslanın duvar ve sırtınızın arasına bir tenis topu koyun. Tenis topunu sırtınızda tutulan bölgeye koyacaksınız. Sırt ve duvar arasındaki tenis topunu aşağı ve yukarı hareket ettirin bu şekilde 5 tekrar yaparak sırtdaki tutulan bölgedeki kasları yumuşatacaksınız. Evet sırt tutulmalarına karşı yapılacak egzersizler bu kadar.

Bel tutulmalarına karşı ne gibi egzersizler yapılabilir?

Yapacağımız bu hareketi ise düz bir zemine yatarak yapacağız. İlk önce sırtta tutulan bölgeye 15 dakika boyunca sıcak kompres yapalım. Isınmış olan belinizi hafifce zorlamadan sağ ve sol bacağınızı yavaşca sırayla karnınıza çekiniz bu şekilde 10 tekrar yapacağız.

Sonrasında ise kollarınızı yanlara açınız ve belden aşağısını saga ve sola hafifce yavaş vaziyette çevirmeye çalışın bu şekilde 10 tekrar yaparak hareketi bitiriniz. Son olarak ise sırt üstü yatar vaziyette iki dizinizi aynı anda karnınıza çekin ve 10 a kadar sayın bacaklarınızı uzatın bu şekilde ise 5 tekrar yaparak bel tutulmalarına karşı yapılacak egzersizleri bitiriniz.

Yorumlar

  1. kardeşim herkesin evinde tenis topu mu var şimdi sevgilim nasıl iyileşicek

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar