Kürdan Nasıl Yapılır?

Kürdan boyut olarak küçük fakat yeri geldiğinde çok büyük işleyiş gören bir üründür. Genelde diş karıştırmak için kullanılsa da kurabiye ve pasta gibi yiyecekleri tutmak için kullanılan bir süs aracı olarak da kullanılır. Özellikle doğum günü partilerinde süslü kürdanlar çok tercih edilir.
Kürdan Nasıl Yapılır?
Kürdan yapmak için pek çok ağaç feda edilir ancak bir tane ağaçtan da milyonlarca kürdan elde edilir.

Kürdan Yapımı Nasıl Olur?

Kürdan yapmak için öncelikle kesilen ağaçlar kütük haline getirilir. Kütük haline getirilen ağaçlar soyma makinasına girer ve ilk olarak üstündeki kabuk ve yüzey soyulur. Gereken temizlik soyma makinasında itinayla yapılır. Soyma makinasından geçen kürdanlar kurdele şeklinde kıyma makinasından geçirilir. Şerit haline getirilen kütükler silindir şekline getirilir.

Silindir haline getirilen kütükler çift taraflı olarak kürdan kesme makinasına girerek bulunduğu şekli alır. İnce uzun şekle bürünen kürdanlar ilk etapta nemli olduğu için kurutulmaya bırakılır. Kuruyan kürdanlar makina ile paketleme işleminden geçer ve satışa sunulur.

Kürdan Kullanım Alanları

•    Diş temizleme
•    Doğum günü partilerinde ve çeşitli organizasyonlarda yemek aksesuarı
•    Maket yapımı
•    Okullarda verilen el becerisi

Kürdan genel olarak dişlerin arasına takılan yemeği çıkarmak için kullanılsa da farklı kullanım alanlarında mevcuttur. El beceriniz ve yeteneğiniz varsa kürdan kullanarak çok şık ve muhteşem maketler üretebilirsiniz. Pek çok insan kürdanlar yardımıyla cami, gemi, ev, araba, köprü ve kafes tasarımı yapmaktadır. Çok şık bir görüntü sergileyen kürdan maketleri pek çok alanda görsel beceri olarak gösteriliyor.

Kürdanlarda Bulunan Üretim Detayları

Çeşitli organizasyonlarda rakam yazılı, güzel söz yazılı ve incili kürdan tasarımları kek, kurabiye, pasta ve patates gibi gıdaların üzerinde çok şık bir görüntü sergiliyor. Sizler de parti ve çeşitli organizasyonlarınızda yemek masanızı kürdanlar ile donatabilirsiniz. Hatta kendi kürdan tasarımınızı kendiniz de yapabilirsiniz.

Pek çok okulda el becerisi dersinde öğrencilerin mantığını kullanarak el becerisini arttırmak için kürdanlardan yararlanılıyor. Bu sayede öğrenciler küçücük bir materyal ile büyük el becerileri kazanabiliyor. Boyutu küçük fakat marifeti büyük kürdanlar her yerde satılıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar