Göz Kapağı Şişmesi Nasıl Geçer?

Göz kapağı şişmesinin farklı sebepleri vardır. Göz kapağı şişmesini geçirebilmek için öncelikle şişliğin sebebi bilinmeli ve bu sebep doğrultusunda tedavi uygulanmalıdır.
Göz Kapağı Şişmesi Nasıl Geçer?
Göz çevresi yaralanmaları, göz iltihaplanması, gözün enfeksiyon kapması, dönemsel alerjiler gibi pek çok farklı durum göz kapağı şişmesine sebep olabilmektedir.

Göz Kapağı Şişmesine Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalıdır?

Göz oldukça hassas bir organ olduğu için göz kapağı şişmesi ciddi durumlara sebebiyet verebilir. Bu sebeple göz kapağı şişmesi yaşandığı zaman mutlaka uzman bir doktordan yardım alınmalıdır. Ancak bunun yanı sıra bazı alternatif yöntemlerde uygulanabilir. Ancak halk arasında yaygın olan bazı durumlardan özellikle uzak durulmalıdır.

Özellikle göz kapağını iyileştirmek için göz çevresine herhangi bir yiyecek konulmamalıdır. Göz kolay mikrop kapabilen bir organ olduğu için bu gibi durumlardan özellikle sakınılmalıdır. Uygulayabileceğiniz bazı alternatif yöntemler şunlardır;

•    Göz ve göz çevresine soğuk uygulamak ya da gözü soğuk su ile yıkamak göz kapağındaki şişliğin inmesine yardımcı olabilir.

•    Göz kapağı şişmesinin sebebi alerji ise doktorunuzdan alerji için bir ilaç isteyebilirsiniz. Bu durumda alerji için kullanılan ilaç göz kapağındaki şişliği de tedavi edecektir.

•    Göz kapağı şişliğinin sebebi enfeksiyon ya da mikrop kapması içi antibiyotik ilaçlar tedavi açısından faydalı olacaktır. Doktorunuza görünerek ilaç tedavisini başlatabilirsiniz.

•    Göz kapağı şişliğinin tıbbi bir sebebi var ise doktorunuz tedavi için size göz damlası verebilir. Bu damlalar en kısa zamanda göz kapağının şişliğini giderirler.

•    Arpacık oluşumu gibi bazı durumlarda göze sıcak kompres uygulamakta göz kapağı şişliğini gidermeye yardımcı olabilir.

•    Göz kapağı şişliği durumunda göz ve göz çevresi oldukça hassas bir yapıda olacağından göz iyileşene kadar göz makyajı yapımından kaçınılmalıdır. Göz makyajı göz kapağı şişliğini arttırabileceği gibi göz makyajını uygulamamakta gözün iyileşme aşamasını hızlandırabilir.

Göz kapağı şişliğinin farklı tıbbi sebepleri de olabilir. Uzman bir doktora başvurduğunuz zaman doktorunuz şişliğin sebebini belirleyerek size bu sebebe uygun bir tedavi yöntemi önerecektir. Doktor denetimi olmadan yapılan uygulamalar gözünüze daha fazla zarar verebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar