EFT NEDİR? KISACA

Bu makalemde sizlere eft hakkında kısa bilgiler vereceğim. Günümüzde eft nedir? bilmeyen çok nadir kişi vardır fakat yinede ilk defa işi düşen kişiler nereden bilsinler değil mi?. Evet bende onlar için bu makalemi hazırlamış bulunmaktayım.
EFT NEDİR? KISACA

EFT NEDİR? KISACA

Elektronik Fon Transferi açılımı bu şekilde kısa yazılışı ve toplumda kullanılan ismi ise eft dir. Peki eft ne işe yarar? mesai saatleri içinde bir bankadan diğer bir bankaya aynı zamanda aynı bankaya para transferi yapılan bir sistemdir.

Eft atm, banka gişesi ve bankaların mobil programlarından yapılmaktadır. Gün içinde gönderilen para çalışma saatlerinde bir kaç dakikada hesaba geçer. Bazı bankalar ücret alırken bazı bankalar ise başka bankalara ait hesaba para gönderilmesine para almamaktadır.

İnternetten yapılan işlemler banka gişesinden yapılan işlemlerden daha az eft ücreti ödenmektedir. Eğer eft yapacaksanız internetten mesai saatleri içinde yapmanızı öneririm sabah 9.00 ve akşam 17.15 e kadar yapabilirsiniz.

Ayrıca şunu belirteyim bazı bankalar ise hafta sonu ve mesai saatleri içinde aynı bankanın hesabına yapılan eft o gün yollanır. Tabikide bu bankaların nasıl çalıştığına ve kampanyalarına bağlıdır. Her bankanın ayrı bir çalışma sistemi olduğunu unutmayınız öncelikle çalıştığınız bankanın sistemini müşteri hizmetlerinden öğrenmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca mobil programdan eft yaparken size ücret alınıp alınmadığına dair bilgi mesajı gözükecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar