Portakalın Faydaları Nelerdir

Portakalı özellikle kışın daha çok tüketiriz içerisinde C vitamini oldukca zengin bir meyvedir.Kabuğunun da faydası olduğu bilinmekte.Dilim dilim tüketiriz ve ya suyunu içeriz fakat piyasada hazır satılan portakal sularının pek faydalı olduğu söylenmiyor.Eğer portakal suyu canınız çekerse portakalı sıkın suyunu kendiniz çıkarın bu şekilde daha sağlıklı olacaktır.Şimdi bakalım portakalın vücudumuza ne gibi faydaları vardır okuyalım öğrenelim.

Portakalın vücudumuza yararları

Portakal mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. 100 g portakal yetişkin birinin günlük C vitamini gereksiniminin %80′lne yakınını karşılar. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini özellikle kışın sık görülen grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi sorunlarla baş etmek için oldukça önemlidir.

C vitamininin yanı sıra B ve E vitamini, fosfor, magnezyum ve folik asit açısından da zengindir. Damarları güçlendirir, cildi besler, kansızlığa iyi gelir. Hamileler için önemli bir besin kaynağıdır.

Yüksek oranda antioksidan İçeriği sayesinde pek çok kanser türüne: karşı koruyuculuk sağladığı gibi deri yaşlanmasına sebebiyet veren serbest radikallere karşı da etkilidir.

B6 vitamininden zengin olan portakal hemoglobin üretimini destekleyerek kan basıncının yükselmesinin önüne geçer.

Lif oranı fazla olduğu için sindirim sistemi sorunlarını en aza İndirir, kansere yakalanma oranını düşürür.

İyi bir potasyum kaynağı olan portakal böbrek taşı oluşum riskini azaltır.
İçeriğindeki yüksek posa sayesinde kolesterol seviyesinde düşüş sağlar.
Gördüğünüz gibi portakalın insan sağlığına olumlu bir çok faydası varmış.

Yorumlar

Popüler Yayınlar