Evde Baklava Nasıl Yapılır,Baklava Tarifi

Evde yapabileceğiniz kolay baklava tarifi

Baklava yapımında gereken malzemeler
2 adet yumurta
50 gr yumuşamış margarin
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
1 su bardağına yakın süt
1,5 yemek kaşığı yoğurt
Çok az sirke ve limon
Yarım çay bardağı su
Biraz Karbonat
Şerbeti;
4 su bardağ şeker
5 su bardağı su
1-2 damla Limon (kaynamasına yakın damlatınız)

Baklavanın hazırlanışı ve yapılışı

Aldığı kadar unla oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru biraz dinlendirin.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bunları elinizle yuvarlayın.
Bu hamur parçalarını bir kaba koyduğunuz nişastanın içerisine atın.
Ve daha sonra bu hamur parçalarını nişasta ile birlikte minik minik (tatlı tabağı büyüklüğünde) açın.
10 tanesini üstüste koyun.

Üzerine tekrar biraz nişasta serpin ve bunu merdane ile birlikte biraz açın.
Yufkayı biraz büyüttükten sonra oklava yardımıyla yufkayı biraz daha açın.
Açma esnasında ihtiyaca göre un-nişasta karışmından yufkanın üzerine serpebilirsiniz. Açtığınız yufkayı yağladığınız yuvarlak bir tepsiye koyun.
İkinci yufkanın üzerine biraz dövülmüş ceviz ve fındık karışımından serpin.
Bu işleme sekiz yufka olana kadar devam edin.
Dördüncü yufkayı koyduktan sonra ceviz ve fındık karışımından daha bol serpin. Baklava tepsisini isterseniz ince dikdörtgenler şeklinde kesebilirsiniz.
İsterseniz kare şeklinde, isterseniz de adını veren baklava dilimleri şeklide de kesebilirsiniz.
Bu işlemlerin ardından baklavanın üzerine yaklaşık bir paket margarin, tereyağı karışımı ve çok az sıvı yağ eritip baklavanın üzerine dökün.
Ve ısıtılmış fırında 170-180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbet soğumaya yakın ılık, baklavada ılık olacak.
İsterseniz Baklavanın üzerine şam fıstığı serpebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar