Uyku apnesi belirtileri nelerdir

Kişi kendisinde uyku apnesi sorunu olduğunu anlayamaz ancak bir yakını fark ederse anlaşılabilir. Uyku apnesi ciddiye alınması gerek hastalıklardan biridir eğer tedavi edilmezse ölümle sonuçlabilir.
Uyku apnesi belirtileri
Fark edilmesi zor hastalık olduğu için eşiniz veya bir yakınınız fark edebilir bu yazımda kısaca belirtilerini anlatacağım bu belirtiler sizde var ise doktora gidip muayene olmanızda fayda vardır.

Uyku apnesi olan kişi gece sık sık uyanır ayrıca bazende hasta yüzlerce kez uyanır fakat kendisi hatırlamaz bu yüzden sinsi hastalıktır.

Uyku apnesinin başlıca belirtileri nelerdir

Gün içinde uykuya daha meilli olmak ve kendini yorgun hissetmek uyku apnesinin nien yaygın belirtilerindendir. Gün içinde uyuma hissi gece uyku bozukluğundan kaynaklanır gece yeterince uyuyan kişi gün içinde uykusu gelmez.

Kişi sabah uyandığında baş ağrısı oluyorsa ve baş ağrıları her gün devam ediyorsa nedeni uyku apnesi olabilir.

Uyku apnesi gün içinde hayatı olumsuz etkiler yeterince uyumayan kişi uykusunu alamadığı için gün içinde farklı ruh hallerine sahip olur bun yanı sıra sinirli ve asabi olur. Stres, moral bozukluğu, kızgın ve ruhsal tükenmişlik hissi yani anlayacağınız hayatı çekilmez hale getiriyor.

Aslında uyku bozukluğu günlük hayatta her işte kişinin yaşam kalitesini düşürmekte otomobil kullanırken dahi kaza yapma riski artıyor.

Bir de devamlı açlık hissi aşırı ve nedensiz kilo almaya neden olmaktadır. Tedavi edilmezse bir çok hastalığa ve günlük yaşamda hayatı olumsuz etkilemesi demek kesinlikle tedavi olunması gerektiğini anlatmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar