Sivilcelere İyi Gelen Yiyecekler

Sivilceye iyi gelen besinler, yiyecekler, gıdalar ve vitaminler nelerdir

Sivilce, cilt yüzeyinde ki çinko eksikliği sebebi ile oluşum gösterir. Bu nedenle sivilce oluşumunu engellemek için çinko bakımından zengin kozmetik ürünleri kullanılmasında yarar vardır.
Yağ oranı yüksek gıdalardan uzak durmak gerekir. Çünkü yağlı gıdalar vücutta C vitaminini etkisiz hale getirir. Bu eksiği kapatabilmek için vücut C vitamini takviyesine ihtiyaç duyar.
Cilt nem oranını dengede tutabilmek için nemlendirici ürünlere ihtiyaç duyar.
Antioksidan, cilt için en gerekli bileşenlerin başında gelir. Farklı maskeler uygulayarak cilde uygulanması yararlı olabilir.

Sivilceye iyi gelen yiyecekler

Cilt farklı vitaminlere ihtiyaç duyduğu gibi yiyeceklere de ihtiyaç duyar. Sivilce için yararlı yiyecekler, daha çok lif yönünden zengin yiyeceklerdir. Fakat meyve tüketimi de cilde canlılık katmak için yararlı olacaktır. Cilt için uygulanan maskeler bilindiği içinde birçok meyvenin ve sebzenin özünü bulundurmaktadır.
Patates: Patates C ve B vitamini yönünden zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca protein, bakır ve demir yönünden de vücut için faydalıdır. İçinde barındırdığı bu maddeler sayesinde ciltte oluşan sivilcelerin kurumasını sağlar. Patates maske olarak uygulandığı takdirde sivilcelerin kaybolmasını sağlar.
Sarımsak: Sarımsak vücut için her derde deva olan müthiş bir bitkidir. Zengin içeriği sayesinde cilde dirilik katar ve yaşlanmayı geciktirir.
Cildi zararlı maddelere karşı koruyabilmek ve cildin kendini yenilemesini sağlayabilmek için bir takım vitamin ve minerallere ihtiyaç vardır. Sivilce tedavisinde kullanılan birçok kozmetik ürün içeriğinde A vitamini barındırmaktadır. A vitamini antioksidan etkisi ile vücuttan toksinlerin arınmasını sağlar.  Ispanak, lahana, havuç cilt için yararlı gıdalar arasındadır. Yine cilt güzelliği sağlamak ve sivilcelerden korunabilmek için C vitamini içerek portakal, limon, greyfurt, domates gibi gıdaların düzenli tüketilmesi gerekir.
Sivilce ile mücadele için, meyve ve sebzelerin sağladığı vitaminlerden yararlanılmalıdır. Sebze ve meyveler sivilceye karşı önemli rol oynamaktadır.
Havuç, ıspanak ve lahana tarzı yiyecekler vücutta A vitamini ihtiyacını karşılar ve cilt sağlığı için mutlaka tüketilmelidir. Mandalina, portakal ve elma günlük tüketilmelidir. Çünkü bu meyveler en önemli C vitamini depolarıdır.Domates, salatalık gibi lifli gıdalar vücutta birçok fayda sağladığı gibi sivilce ile mücadele edebilmek için de önemlidir.
Yağlar: Fazla yağ içeren gıdalar ciltte aşırı yağlanmaya ve dolayısı ile sivilceye neden olabilir. Vücudun yağ ihtiyacını karşılayabilmek için kaynağın doğru seçilmesi gerekir. Tam yağlı peynir, katı yağlar ve tereyağı tüketmek yerine fındık, fıstık tüketmek ciltte oluşan sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca keten tohumu gibi bitkisel kaynakları tercih etmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.
Balık: Balık oldukça fazla çinko içermektedir. Çinko sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Balık birçok türü cilt için olumlu etkiler sağlar.Balık kırmızı ete oranla daha az kolesterol içermektedir. Ayrıca çinko, protein ve diğer mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Balık içeriğinde bulundurduğu çinko sayesinde ciltte bulunan sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Ancak vücuda alınan fazla çinko toksik etkisi yaratacağından dolayı dışarıdan alınan çinko takviyeleri mutlaka doktor gözetiminde tüketilmelidir.
Tam Tahıllı Gıdalar: Tam tahıllı gıdalarda beyaz un ile üretilen gıdalara oranla daha fazla lif, vitamin ve mineral bulunur. Bu nedenle de kan şekerinin dengelenmesi sağlanır. Ayrıca tam tahıllı gıdalar hormon dengesini koruyarak, ciltte hormonlardan dolayı oluşabilecek sivilcelere karşı önlem alınmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan sivilceler arpa, yulaf ve esmer pirinç tüketerek hafifletilebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar