SİĞİL NASIL GEÇER? SİĞİLDEN KORUNMA YOLLARI

Siğiller viral bir enfeksiyondan kaynaklı olup vücudun herhangi bir bölgesinde çıkabilir. Ancak en çok görülen bölgeler eller ve parmaklardır. Siğiller genelde ciltte küçük bir şekilde başlar sonrasında dokunulduğunda artık sert bir durum haline gelmeye başlar. Siğil oluşumu genel olarak bir virüs sonucu oluşur. Bağışıklık sistemi oturmamış çocuklarda da görülme sebebi de budur. Bununla birlikte çoğu siğil de zararsız noktadadır.
SİĞİL NASIL GEÇER? SİĞİLDEN KORUNMA YOLLARI
Hatta kendi kendine yok olmaya kadar gider. Ancak kaybolma söz konusu olmazsa bu bulaşıcı bir durum haline gelebilir. Aynı eşyaları kullanmak bulaşmada etkilidir. Siğil oluşumunun nedeni olarak belli bir saptama maalesef ki yapılamamıştır. Siğil virüslerine temas edildiği anda da bulaşma yaşanması her zaman söz konusu değildir. Bu durumdan çoğu zaman bağışıklık sistemi kurtarıcı olur. Eğer zayıf bir bağışıklık sistemi varsa yüksek risk var demektir.

Siğil Kapmaktan Nasıl Korunular?

Siğil çocuklarda da sık görülen bir durumdur. Özellikle 4 ila 12 yaş arasında okul döneminde olan çocuklarda daha sık görülür. Siğiller görüntü itibari ile psikolojik olarak da etkileyen bir durumdur ve bu durum çocuklarda oluştuğunda da bu sıkıntılar yaşanır.

Siğillerin çocukta yaygın görülmesi sebebi olarak kullanılan ortak eşyalar hatta - hatta oyuncaklar sebebi ile başka birine aktarma yaşanır. Çocuklarda siğil belirtileri görüldüğü andan itibaren tedavi edilme yoluna gidilmelidir çünkü iyileşme süreci hayli uzundur. Bu durum çocuğu olumsuz etkilemesi yanı sıra bulaşıcılık açısından da sıkıntı yaratıcı bir dönem demektir.

Siğil Tedavisi ve Korunma Yöntemleri

Siğilleri önlemek mümkün olmamakla birlikte riski aza indirmek adına bazı önlemlerle koruma mümkündür. Bu önlemlerin başında temizlik gelir.

Ellerin düzenli temizliği ve sonrasında nemli kalmaması için iyice kurulamaya dikkat edilmesi, tırnakların yenmemesi, siğillere dokunmamak, başka banyolarda ya da hamam gibi yerlerde çıplak ayakla dolaşılmaması, kişisel eşyaları birlikte kullanmamak önlem olabilir.

Siğil tedavileri içerisinde siğil yaktırma bir çözüm olarak görülebilir. Bu da ya lazerle ya da elektro cerrahi ile yapılır. Bu işlemin tam teşekküllü hastanelerde ve işinin uzmanı dermatologlar tarafından yapılması gerekir. Siğil yakma sonuç verir, ancak bazen iz bırakma söz konusu da olabilir.

Siğiller bazen aşırı heyecanlanma, korkma, psikolojik uyarılar sebebi ile de oluşabilir. Ancak bu sebeplerle oluşanlar çoğu zaman da kendi kendine kaybolur. Hastalığın oluşumu ve gidişatı çoğu zaman belli olmadığından temizlik ve dikkatli olmak önemlidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar