Korkutan Ebola Belirtileri Şunlardır

Ebola bu sene adından baya söz ettiren ölümcül hastalıktır.Geçen senelerde de deli dana,kuş gribi ve domuz gribi gibi vakalar ortaya çıkmıştır görüuyoruzki her sene başka ölümcül virüs ortaya çıkmaktadır.Çok dikkatli olmalıyız hijyene önem vermeliyiz daha hangi virüslerin ortaya çıkacağını bilemiyoruz ya bu virüsleri birileri biraz insanlar ölsün bizde panzehirini bulduk diye para kazanma derdinde yada günümüzde teknolojinin artmasıyla,insanların çoğalmasıyla ortaya kendiliğinden çıkıyor kimseye iftira atmak gibi bir derdimiz yok.Değerli okurlarım sizlerde ebola virüsüne karşı dikkatli olun sizlere ebola nın belirtilerini paylaşıyorum.Henüz türkiyede ebola hastasına rastlanmadı şüpheliler oldu ama çok şükür bunlar sıtma hastası çıktı inşallah ülkemize ve diğer ülkelerden uzak olur bu virüs ve bunun gibi virüsler.

Ebola Belirtileri

Halsizlik, bitkinlik.
Yüksek ateş.
Bulantı, kusma.
İshal.
Kanın pıhtılaşmasının bozulması.
Ardından karaciğer, böbrek yetmezliği.
Ebola'nın tedavisi için bir kesin bir çözüm şu anda yok. Sadece virüse karşı antikor oluşmasını sağlayan ilaç var. Ebola ilk olarak meyve yarasası denilen bir hayvanın ısırdığı memeli hayvanlardan insana bulaşıyor. Onları avlayan ve etini yiyenler dolayısıyla insana adapte olan ve zaman içinde insandan insana bulaşır hale gelen bir virüs. Diğer virüsler gibi solunumla bulaşmıyor. Hastaya, hastanın vücut sıvılarına temasla bulaşıyor, gözyaşında, terde, kanda, semende var. Dokunma olmazsa bulaşma olma ihtimali çok düşük. Bir diğer olumlu
yanı ise diğer hastalıklarda, hastadaki ilk semptom çıkana kadar, şikayetleri olana kadar bulaştırıcıdır. Yani insanlar hasta olduklarını bilmezler ama bulaştırırlar. Ebola da ise ateş başlamadan önce bulaşma olmuyor. Kuluçka dönemi denilen dönem Ebola da yok. Yani ateşi olmayan birinin bulaştırma şansı yok. Çıplak cildinizin bulaşmasıyla olan bir bulaşma söz konusu. O yüzden televizyonlarda görüyoruz ki insanlara her tarafı kapalı özel bir kıyafetle müdahale ediliyor.
Görüldüğü gibi bu hastalık hava yoluyla bulaşmıyor  en azından bu teselli ediyor bizi yakın temasta bulaşıyor bu yüzden karşıdaki insanla tokalaşmaya bile gerek yok neredeyse uzaktan merhaba deyip geçeceğiz artık.Sağlıklı mutlu kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar