Hamilelikte Ağlamak Bebeğe Zarar Verirmi

Hamilelikte Ağlamak Bebeği Etkiler mi?; Hamilelik dönemi kadınlar için meşakatli bir dönemdir.
Özellikle ilkdefa hamilelik duygusunu taşıyan kadınlar için zor bi dönem olur psikolojik etkileri de beraberinde getirir fakat aslında hamile kadınlar hiç endişeye kapılmaması lağzımdır çünkü endişe edilecek birşey yoktur.Bu dönemde tüm vücut kendisini bebeğe ve sonrasında yaşanacaklara hazırlamaktadır.

Hormonsal değişiklikler ile birlikte kimi kadın için Hamilelik psikolojik bir bunalım haline gelir. Duygusal durumlarda aşırı iniş ve çıkışlar da belirli dönemlerde yaşanmaktadır.Bu dönemde erkeklere de iş düşmektedir kadınlar hamilelik döneminde daha çok duygusal olduğu için erkeklerde kadınlara gerektiğinden daha fazla ilgiyi göstermelidirler.

Hamilelikte görülebilecek doğal ağlama nöbetleri bebeğe zarar vermemektedir. Tehlikeli boyutlara varmadığı sürece annenin ağlaması duygusal olarak da stresini azaltacaktır. Bu konuda anne adaylarının endişesi bir ölçüde yersiz olmaktadır.

Ancak kaygı bozukluğu ya da aşırı üzüntünün eşlik ettiği ağlamalar tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Ayrıca annenin bu süreç içerisinde yeterli gıda ve sıvı almaması, yaşama sevincini hissetmemesi de depresyon belirtilerinden olmaktadır. Bu gibi durumların eşlik ettiği ağlamalar ve krizler baş gösterdiğinde uzmanlardan yardım almak gerekli olmaktadır.

Ayrıca depresyon belirtilerinden biri olarak bu durumlarda dışarı çıkma ve yemek yeme isteği de azalmaktadır. Bu tür davranışlar ise hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Günümüzde hamileyken psikiyatriste gitme konusunda da endişelere gerek bulunmuyor. İlaç tedavisi olmadan da hamilelik depresyonu konusunda çözümler bulunuyor.

Bu sayede anne de kendisini doğum sonrası için başarılı bir şekilde hazırlama fırsatını da elde etmiş oluyor. Ayrıca hamilelikte ve sonrası için aşırı kaygı duymak bebeği de olumsuz yönde etkileyebileceğinden uzman desteği faydalı olabilmektedir.Moralinizi yüksek tutun kesinlikle herşeyi fazla kafanıza takmayın unutmayın anne karnında bebeğinizin sağlığı size bağlı.

Yorumlar

  1. 18 haftalık hamileyim ve sırf hamile olduğum için işten haberim olmadan çıkardılar haksızlığa ugradigim için sürekli hickirarak Ağlıyorum bebeğime zarar mi veriyorum

    YanıtlaSil
  2. Evet çok ağlamak bebeğinize zarar verebilir ne olursa olsun sonuçta hayat devam ediyor moralinizi yüksek tutun hayatta herşey karşımıza çıkmaktadır bu nedenle yıkılmadan dik durarak yolumuza devam edeceğiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar