Dinlendirici Gözlük Kimlere Verilir

Eğer gözünüz de problem yoksa dinlendirici gözlük kullanmayın. Dinlendirici gözlükler gözü daha çok yoruyor.

Arkadaşlar bir çok kişi yıllardır göz dinlendirici gözlük olduğu kanaatindeydi evet dinlendirici gözlük diye takılan gözlükler aslında numaralı gözlüklerdir. Peki kimler dinlendirici dediğimiz en küçük numaralı gözlük kullanabilir. Eğer bilgisayar başında veya devamlı bir noktaya bakan kişiler kullanabilir fakat devamlı olmamak şartıyla.
göz dinlendirici

Hiçbir göz kusuru olmadığı halde dinlendirici olarak 0.25, 0.50 numaralı gözlüklerin kullanıldığını ancak gerçekte dinlendirici diye bir gözlük olmadığını söylüyor uzmanlar. Dinlendirici denilen gözlüklerin gözü yorduğunu söylemektedirler.

Dinlendirici gözlüklerin, bilinenin aksine sağlıklı gözleri yorduğunu bildiren uzmanlar örneğin koltuk değneği yalnızca ayak ve bacaklarında sorunu olanlar için faydalıdır. Böyle bir sorunu olmayan için hiçbir faydası yoktur. Bilgisayar ekranıyla göz mesaisi yoğun olan kişilere numarasız veya 0.25 numaralı gözlük kullanımı öneriyorlar.

Çünkü camların ışığı emici ve yansıma azaltıcı etkileri vardır. Onun dışında dinlendirmek için herhangi bir gözlük önermiyorlar.Eğer gözünüzde problem var ise göz doktoruna muayene olursunuz size gözünüzdeki probleme göre doktorunuz numaralı gözlük verecektir.

Gözlüğün fiyatının ise belli bir kısmını sigorta karşılıyor kalan kısmınıda siz ödemektesiniz örnek 70 tl gözlüğün fiyatı 40 tl sini sigorta karşılıyor 30 tl yi ise siz ödüyorsunuz. Kesinlikle göz doktoruna muayene olmadan gözlük takmaya karar vermeyin bırakın buna doktorunuz karar versin.

Yorumlar

  1. benim gözlerim kitap okurken ağrıyo ve sulanıyo. birisinin gözlünü. deneyin tam görüyorsanız gözler bozuktur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar