DELİ BAL NASIL TÜKETİLİR?

Deli bal, arıların özel bir çiçekten topladıkları özlerden yaptıkları bal çeşididir. Bal türleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Hatta deli bal, bal sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır.
DELİ BAL NASIL TÜKETİLİR?
Çok faydalı bir bal türüdür. Fakat kullanırken dikkatli olmak gerekir. Yanlış kullanımı ciddi zararlar veren bir bal türüdür. Renk olarak normal bal çeşitlerinden daha koyu kahverengine yakın bir koyuluktadır. Tatlı bir bal türü değildir. Acı bir tada sahiptir. Bu bal türü çok özel bir baldır ve daha çok Kafkas bölgesinde üretilir.

Ülkemizde ise Karadeniz bölgesinde bulunan Rize’de üretilmektedir. Fiyat olarak diğer bal türlerine göre daha pahalı bir baldır.

Deli Bal Nasıl Tüketilir?

Deli bal, tüketilirken çok dikkatli olunması gereken bir bal türüdür. Deli balı kullanım miktarı günlük 1 çay kaşığını geçmemesi gerekir. Deli bal sadece yetişkinlerin kullanımı için uygundur. Çocuklar bu baldan kesinlikle yememelidir. Deli bal, direkt olarak tüketilmelidir. Herhangi bir besin maddesinin içerisine karıştırılmaması gerekir. Süt gibi içecekler ve tatlı çeşitleri ile birlikte alınmaması gerekir.

Deli bal, kahvaltı masalarında kesinlikle olmaması gereken bir bal türüdür. Bu balın tüketimi kesinlikle çok az bir miktarda ve kontrollü olarak yapılmalıdır. Tüketilen deli balın mutlaka orijinal deli bal olması gerekir. Bu nedenle deli bal alırken de gerçek olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Deli balın fazla tüketilmesi yiyen kişiye fayda sağlamak yerine zarar vermektedir. Hatta bu bal doktor tavsiyesi ve kontrolü ile tüketilmelidir.

Deli Balın Faydaları Nelerdir?

Deli bal, dozunda kullanıldığı zaman çok faydalı ve birçok hastalığı tedavi eden bir bal türüdür. Deli balın başlıca faydaları şu şekildedir;

•    Doğal bir öksürük kesicidir.
•    Yüksek tansiyonun düşmesini sağlar.
•    Bağışıklığı güçlendirir.
•    Doğal bir ağrı kesicidir. Özellikle baş ve mide ağrılarında çok etkilidir.
•    Üst solunum yolu hastalıklarında iyileştirici etkiye sahiptir.
•    Yüksek kolesterol hastaları için de çok faydalıdır.

Deli Balın Zararları Nelerdir?

Deli bal, fazla miktarda kullanıldığı zaman çok zararlı ve tehlikeli olabilmektedir. Ani tansiyon düşüklüğü, kalp ritminde bozulma, görmede problem, bilincin kaybedilmesi gibi zararlar vermektedir. Ayrıca deli bal, kusma, mide bulantısı, diyare gibi sorunlara yol açmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar