Türksat 4a nasıl ayarlanır

Türksat 4a’da kanal kurulumu nasıl yapılır

Türksat 4a kanal yükleme
Türksat 4a uydusunun dönemi başlamıştır.Bende sizlere giden kanallarınızı nasıl yükleyeceğinizi anlatmak için bu yazıyı hazırladım.
Yapacağınız işlem çok basit boş yere paranızı harcamayın.Öncelikle cihazınızdan kanal kurulumunu açıyorsunuz uydu frekansını aşşağda verilmiş frekansları yazacaksınız ve ardından tarama yapıyorsunuz 6 adet kanal bulacaktır.Korkmayın yapamadım diye ve daha sonrada turksat tanıtım kanalından otomatik arama yapacaksınız bütün kanalları bulacaktır size tavsiyem arama yaparken kanal aramada şifresiz seçeneğini seçin yoksa büssürü şifreli çöp kanal bulur uğraştırır sizi.
Kurulum ve frekanslar
Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterlidir. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak ekleyebilmeniz için Türksat 4a kanal listesinin tamamını aşağıda belirttik.
Türksat 4a otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;
Frekans : 11844 MHz
Polarizasyon : Dikey – V – (Vertical)
Sembol oranı (Symbol Rate) : 2222 Ksymb FEC: 3/4
Frekans : 11747 MHz
Polarizasyon : Yatay -H – (Horizontal)
Sembol oranı (Symbol Rate) : 27500 Ksymb FEC: 5/6
Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtelim.Bu şekilde kanallarınızı yükleyip Türksat 4a nın keyfini çıkarın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar