Kalp Sağlığını Koruyarak Zayıflamak

Kalp sağlığınızı koruyarak zayıflamanın yolları

Sağlıklı yaşamı desteklediği gösterilen tek diyet Akdeniz diyetidir. Sebze, meyve, kuru baklagil, balık ve zeytinyağının bolca yenildiği, kırmızı et tüketiminin ise az olduğu bu diyet, hem lezzet hem de sürdürülebilirlik açısından etkili.
Şok diyetlerden kaçının ani kilo alıp vermeler kolesterol ve şeker metabolizmasında dalgalanmalara neden olabiliyor. Bu durum da şeker hastalığı ve kalp krizi gibi risklerini beraberinde getirebiliyor.
*Sağlıklı diyetin en önemli kurallarından biri hızlı kilo vermemek. Amacınız haftada en fazla 1 kilo vermek olsun. Ayda 4 kilo ve üzerinde kilo vermeyi vadeden diyetlerden uzak durun. Unutmayın ki hızlı verilen kilolar kısa sürede fazlasıyla geri alınıyor.
*Yediğiniz yemek miktarlarını azaltmak yerine kalori dengesi yapın. Öğünlerinizdeki karbonhidrat ve protein değerlerini dengede tutun. Bu durumu da hayat boyu devam ettirmeyi hedefleyin.
*Egzersiz yapmak denildiğinde aklınıza çok karışık egzersiz programları gelmesin. Günde 30- 45 dakika tempolu bir yürüyüşü haftada 4-5 kere tekrar etmeniz sağlığınızı korumak veya iyileştirmek için yeterli. Daha yüksek tempoda yapılan sporun kalp ve damar sağlığı açısından fazladan bir faydası olduğu bilimsel olarak gösterilmiyor.
*Spora başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçmek gerekiyor. Özellikle 40 yaşından sonra
sporun yüksek tempoda yapılmaması gerekiyor. Yakın zamana kadar egzersiz geçmişiniz yoksa ve kolesterol, tansiyon, sigara kullanımı, diyabet gibi sorunlarınız varsa spora başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçin.

Sıcak meyve salatası tarifi yapılışı

Kıtırlar için: Un ve küp küp kesilmiş soğuk tereyağını parmaklarınızın ucu ile ovalayarak kırıntı haline getirin. Şekeri ilave edip aynı şekilde karıştırın. ActiFry’ı çalıştırıp 2 dakika ısınması için bekleyin. Ardından unlu karışımı ilave edip 12 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın.
Meyveler için: Elma ve armudu yıkayın. Muz ve kivinin kabuklarını soyun ve hepsini aynı büyüklükte iri küp doğrayın. Portakalı zarları kalmayacak şekilde soyun ve keskin bir bıçakla iki zar arasında bulunan etli kısmı keserek çıkartın.
Tereyağını ActiFry’ın pişirme haznesine koyup eritin. Önce elma ve armutları ilave edip 5 dakika; ardından şekeri ekleyip 2 dakika; muz ve kiviyi koyup 3 dakika; son olarak portakalları ekleyip 2 dakika pişirin. Meyveleri servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine hazırladığınız kıtırları serpiştirin. Dilerseniz frenk üzümü taneleri ile süsleyip yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.Bu tarifi mevsim meyveleri ile çeşitlendirebilirsiniz.
236 kcal
Protein : 2,9 g
Yağ : 7,6 g
Karbonhidrat : 41,4 g
Sodyum : 0 g

Yorumlar

Popüler Yayınlar