UZUN SÜRE SUDA KALAN ELLER NEDEN BURUŞUR?

Günümüzde birçok insanın elleri su içerisinde belirli bir zaman çerçevesinde kaldıktan sonra, ellerde buruşma meydana geliyor. Bu durumun genel sebeplerini bilimsel çerçeve açısından incelediğimizde karşımıza araştırma sonuçları çıkıyor.
UZUN SÜRE SUDA KALAN ELLER NEDEN BURUŞUR?
Bu araştırma sonuçlarında karşımıza çıkan durum, suyun yapısından bulunan maddeler etkili oluyor. Aynı zamanda da eller de biyolojide de bulunan osmoz meydana geliyor. Ellerde bulunan bölgelerde su tabaka ile karşılaşmadığı için buna bağlı olarak su derinin içerisine girmeye çalışıyor. Yani aslında bu aşamada su daha yoğun bir alana girmek için çaba gösteriyor.

•    Su ile eller arasında bir tür reaksiyon durumu meydana geliyor.

•    Su deri içerisine girdiği andan itibaren ise su için ayrılan bir alan vardır ve bu alan büyümeye başlıyor.

•    Deri ise bu sırada mevcut olarak var olan alanı yaratabilmek adına büyüyor.

•    Aslında deri ile su arasında meydana gelen durum bir tür, sıcak havalarda asfalt üzerinde gördüğümüz reaksiyon ile aynı durumu ifade ediyor.

El Buruşmasının Faydaları Var Mıdır?

Bilim adamları el buruşmasının faydalı olduğu yönlerini açıklıyor. Açıklanan bu yönler incelendiğinde ise karşımıza anlamlı sonuçlar çıkıyor. Buruşmuş parmakların kavrama gücü, buruşmamış bir parmağa oranla daha güçlü olduğu ortaya çıkıyor.

Bu anlamda gün içerisinde herhangi bir objeyi tutmak adına daha sağlıklı bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu durumun meydana gelmesi oldukça kolay ve pratik olduğu gerçeği vardır.

Fazla Su Altında Kalan Ellerde Oluşan Durumlar Nelerdir?

Elbette ki su içerisinde kalan eller faydaları açısından incelendiğinde mantıklı sonuçları ortaya çıkıyor. Fakat her şeyin fazlası zarar olarak meydana geliyor. Bir kişi herhangi bir sebepten dolayı gün içerisinde sürekli olarak, elleri su içerisinde kalıyorsa bu zamanla kaşınmaya yol açabiliyor. Kaşınan eller de tepkisel bir hareket ile devamlı ihtiyacı gideriliyor.

Bu yazımızıda okuyabilirsiniz: Uzun Süre Suda Kalan Ayaklar Neden Buruşur?

Bu tepkilerin devamlı olarak meydana gelmesi sonucunda el içleri ve parmaklar tahriş oluyor ve yara durumları meydana geliyor. Bu yüzden elbette ki su içerisinde ellerin kalması faydalı, fakat doğru bir zaman çerçevesinde meydana getirilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar