SARIMSAK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? SARIMSAK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Sarımsağın yararlarını bilmeyen yoktur. Kokusu ve tadı ile kiminin beğenmediği kimi insanın evlerinden eksik etmediği sarımsağın birçok faydası bulunur.
SARIMSAK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? SARIMSAK ÇAYI NASIL YAPILIR?
Özellikle sarımsak çayı tüketerek birçok sağlık sorunu için şifa olduğu görülmüştür. Sarımsak çayını kokusundan rahatsız olmadan hazırlamak mümkündür.

Sarımsak Çayının Faydaları

Sarımsak çayının en önemli özelliği soğuk algınlığına büyük ölçüde fayda sağlamasıdır. Bronşit sorunu olan kişilerde önleyici olarak sarımsak çayı içilmesi önerilir. Solunum yollarındaki rahatsızlıkları tedavi edici yanı vardır. Boğaz ağrısını giderir ve rahatlatır.

Bağışıklık sistemi için oldukça yararlıdır. Hastalıkların önüne geçmede en önemli sistem bağışıklık sistemi olduğundan hastalıklarla mücadelenizde koruyucu yanı bulunmaktadır. Kalp hastalıkları ve rahatsızlıklarında önleyicidir. Tüberküloz tedavisi için sarımsak çayını kullanabilirsiniz. Kansere karşı koruyucu ve etkili olarak yarar sağlamaktadır.

Hamile bayanların da sarımsak ayı tüketmeleri gerekir. Bebek için oldukça fayda sağlamaktadır. Sarımsak saçlar içinde yararlı bir bitkidir. Sarımsak çayı tüketerek sağlıklı saçlara sahip olabilir ve saç dökülme problemlerine karşı savaşabilirsiniz. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı şikayetlerinden yakınanlar sarımsak çayını tüketmelidir. Vücuttaki kötü bakterilerin atılmasını da sağlayan sarımsak çayı sayesinde birçok sağlık problemi şikayetlerinden kurtulmanız mümkün.

Sarımsak Çayı İçerek Kilo Verin

Sarımsak çayı zayıflatırmı? Sarımsak yağ yakımını kolaylaştırdığı için kilo vermenizde yardımcı olur. Hem sağlıklı beslenerek ve spor yaparak çayla birlikte kilo vermeniz daha da kolaylaşacaktır.

Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır?

Evinizde kolaylıkla 15 dakikada sarımsak çayı hazırlayabilirsiniz.

Sarımsak Çayı İçin Malzemeler;

•    5 diş ezilmiş sarımsak,

•    4 bardak su,

•    1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil,

•    1 limonun suyu,

•    İsteğe göre bal.

Sarımsak Çayının Yapılışı

4 bardak su bir kapta kaynatılır. İçine ezilmiş sarımsaklar, rendelenmiş zencefil ve limon suyu katılarak arzuya göre balda ilave ederek üzerini kapatıp çayı 10 dakika demlenmeye bırakın.

24 saat içinde sarımsak çayını tekrar kullanmak üzere buzdolabında saklayıp tekrar ısıtarak içebilirsiniz. İsteğe göre soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar