Deniz suyunun faydaları nelerdir?

Yaz aylarında deniz ismi sık sık aklımıza gelir değilmi. Bunaltıcı havaların sıcağından serinlemek için kimi havuzlara koşarken büyük çoğunlukta deniz sularında serinlemeyi düşünmektedir. Uzmanlar deniz suyunun faydalarını açıklarken bir de uyarıda bulunmaktadırlar. Özellikle temiz bölgelerdeki deniz sularının tercih edilmesi gerekteği ayrıca ne kadar temiz olsada derin sulardan kaçınılması yönünde uyarıları dikkate almalıyız.
Deniz suyunun faydaları
Deniz suyunun saça, cilde ve diş sağlığına kadar vücudumuza oldukca yararı vardır. Sizler için hazırlamış olduğum bu makalemde deniz suyunun faydalarından bahsedeceğim. Öncelikle denize girmeden önce temiz bölgeleri seçelim sonrasında boyumuzu aşmayacak, kayalık olmayan ve sert dalgalı yerlerden uzak bölgelerdeki sahilleri seçelim. Ben derinde yüzmeyi seviyorum demeyin çünkü hergün boğulma vakalarını haberlerde izlemekten bıktım insan hayatı benim için önemli bu yüzden bu uyarılarada makalemde yer vermekteyim.

Deniz suyunun içeriğinde kalsiyum, magnezyum klorür, potasyum klorür, karbonat ve magnezyum sülfat bulunmaktadır bu yüzdende minareller bakımından oldukca zengindir. İnsan vücuduna en yakın sıvı desek yeridir.

Deniz suyunun faydaları

Uzmanlar çocukların temiz bölgelerdeki deniz sularında bol bol vakit geçirmesi yönünde önerilerini duymaktayız. Güzellik merkezlerinde yıllardır deniz suyu kullanıldığını biliyormusunuz? evet cildi güzelleştirme etkisinden güzellik merkezleride faydalanmaktadır. 

Cilt hastalıklarına iyi geldiği için isilik, ciltteki dökülmeler ve detoksta tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Ayrıca egzema, kurdeşen, sedef, atopik dermatit ve bir çok cilt hastalıklarına deniz suyu iyi gelmektedir. Cilt bozukluğuna yol açan hastalıklarına tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Hücreleri yeniler vücuttaki ölü hücreleri temizler. Bağışıklık sistemine oldukca faydalıdır bağışıklığı güçlendirir. Deniz suyunun saymakla bitmeyen faydaları olduğu için detaya girmeden kısaca özetleyerek sizlere anlatıyorum. Evet devam edelim kandolaşımını hızlandırmaktadır ve kandaki oksijen miktarını artırmakla kalmayıp bakteri, mikrop, parazit gibi vücudumuza zararlı etkenleri yok eder.

Mideyi rahatlattığı gibi vücut direncini artırır.  Özellikle solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bronşit, astım ve sinüsleri temizleyerek solun yolları hastalıklarına iyi gelmektedir. Astım hastalarına yüzme önerilmesi akciğerlerin kapasitesini artırmak içindir. Denize girip çıktıktan sonra güneşlenmekte yararlı çünkü UV ışınları yani vücudumuzun D vitamini ihtiyacını gidermesidir.

Deniz suyunun saçlara faydası ise yağlanma ve kepeklenmeyi önleme yönünden başlıca sayabileceğimiz faydasıdır. Cilt için de oldukca faydalıdırki sivelce ve siyah noktaların giderilmesini sağlamaktadır. Mantara, diş ağrısana ve ağız yaralarına iyi geldiği bilinmektedir.

Deniz suyunun zararları

Aslında pek fazla zararı olduğu söylenmez ancak kanalizasyon atıkları akan yerler ve limanlar gibi temiz olmayan bölgelerde denize girilmesi cilt ve çeşitli hastalıklara yol açmaktadır. Unutmayalım denize girmeden önce gireceğimiz bölgeyi tanıyalım suyu temiz mi vede derinmi bu iki önemli noktaya dikkat edersek hem sağlığımızı hemde hayatımızı korumuş oluruz tedbirimizi alalımki takdir ALLAH'a kalmış değilmi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar