DİŞ TAŞI TEMİZLETMEK ZARARLI MI?

Diş taşı bakımsız ve düzenli fırçalanmayan dişlerde meydana gelir. Bakteri plağının oluşma sebebi ise eksik ağız hijyenidir. Ağız temizliği vücut temizliği kadar önemli bir konudur. Diş temizleme uygulamasının herhangi bir zararı söz konusu değildir. Aksine dişlerin sağlam olması ve güçlenmesi için gerekli bir işlemdir. Diş taşı temizliği ile bir ağrı acı duymak, diş etlerine zarar gelmesi veya dişlerde aşınma gibi bir durum yaşanmaz.
DİŞ TAŞI TEMİZLETMEK ZARARLI MI?
Eğer işlem sırasında fazla kanama söz konusu olursa bunun sebebi diş etlerinin hassasiyetidir. Diş taşı temizliği 6 aylık dönemler zarfında aksatmadan yapılmalıdır. Bu uygulama hem diş etlerine hem de diş dokusuna yarar sağlayacaktır.

Diş Taşı Oluşumu Önlemesi

Diş taşları önlenmesi için dişlerin düzenli ve bilinçli fırçalanması, diş kontrollerinin periyodik zamanlarda yapılması gereklidir. Diş taşı oluşumu bazı ağızlarda fazla tükürük yapısı yüzünden de oluşabilir, bunun önlenmesi için de diş fırçalamada özenin iki kat fazla olması gerekliliğidir. Diş temizliği yanı sıra sigara, alkol, aşırı çay kahve tüketimi de diş taşı oluşumunu arttıracağından tüketim miktarına özen gösterilmelidir.

Diş Taşı Temizliğinden Sonra

Diş taşı temizliğinden sonra çok sıcak ve soğuk besinler tüketimine dikkat edilmelidir. Asitli içecekler kesinlikle tüketilmemelidir. Diş taşı temizliği sonrasında kürdan ve diş ipi kullanımına ara verilmelidir.

1- Diş taşı temizlenmesi diş eti ve diş sağlığı için son derece yararlıdır.

2- Diş taşı temizlenmesi sonrasında sağlıklı dişlere kavuşulur.

3- Diş taşı temizliğinde ağrı, sızı gibi durumlar söz konusu değildir.

4- Diş taşı oluşumunda başlıca sebep ağız hijyenine verilmeyen önemdir.

Diş taşlarını temizletmek acı veren bir işlem değildir. Anestezi yapılmaya gerek yoktur. Diş taşı temizliğinde hekimin bu konudaki becerisi ve dişlerin durumu etkilidir. İşlem sonrasında hafif bir sızlama durumu yaşanır ki bu da kısa sürelidir. Diş taşı temizletmek kesinlikle zararlı değildir aksine son derece faydalıdır. Diş taşlarının temizlenmesi ile birlikte diş aralarında biriken mikroorganizmalarda temizlenmiş olur. Düzenli yapılan bu işlem sayesinde sağlıklı dişler ve diş etlerine sahip olunur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar