ANDROİD TELEFONLARDA OLMASI GEREKEN UYGULAMALAR

Cep telefonları teknolojinin son dönemlerde kıyasıya yarıştığı bir alan halini aldı. Teknolojinin insanlara getirdiği en büyük buluşlardan birisi olan cep telefonları özellikle 2000lerin sonrasında Türkiye’de sıklıkla görülmeye başlandı. Sürekli gelişim içerisinde olan teknoloji tabi ki cep telefonlarının gelişimine de katkıda bulundu.
ANDROİD TELEFONLARDA OLMASI GEREKEN UYGULAMALAR
İlk çıktılarında büyük, ağır, tuşlu ve antenli olan o kocama cep telefonları günümüzde incecik ve dokunmatik telefonlar haline geldi. Dokunmatik telefonlar sayesinde tuşlu telefonların çıkardığı tuş sesleri ortadan kalkmış ve tuşlu telefonda her tuşta bulunan üç harfle mesaj yazma zorluğunun önüne geçilmiştir. Dokunmatik klavye kullanılan bilgisayar klavyesi ile aynı olduğundan yazma hızı da arttırılmış olmuştur.

Akıllı Telefonların Avantajları Nelerdir?

Akıllı telefonlar onlarca model ve markada bulunabilir. Her kullanıcı kullanım amacına göre farklı telefonlar alabilmektedir. Telefonlar ekstra özellikleriyle kişisel kullanım alanlarına yardımcı olabilmektedir. Örneğin grafik ve çizim yapma isteyen akıllı telefon kullanıcıları seçtikleri telefonda iyi bir ekran çözünürlüğü ve özellikle kalemle çizim yapabilme özelliği aramaktadır.

Gelişen teknoloji sayesinde bilgisayarlar üzerinde yapılan çizimler telefon üzerinden de yapılabilmektedir. Sık sık fotoğraf çeken telefon kullanıcıları ise alacakları telefon modelinin kamerasının iyi olmasını isterler. Telefonların kameraları profesyonel kameralar kadar iyi görüntüler elde etmeye yardımcı olur. Akıllı telefon kullanıcılarının internette rahatça gezebilme avantajları sayesinde internet üzerinden alışveriş yapabilirler, sosyal medya uygulamaları sayesinde paylaşımlarda bulunabilirler.

Akıllı Telefonlara Hangi Uygulamalar Yüklenmelidir?

Akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarının daha iyi işlem yapabilmesi için yazılımcılar sürekli yeni uygulamalar üretmektedir. Akıllı telefonları olan kullanıcılar belli başlı uygulamaları indirmek zorunda kalıyorlar. Örneğin internet üzerinde daha rahat, görüntülü konuşabilme için kullanıcıların en sık indirdikleri uygulamaların başında Whatsapp uygulaması geliyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar birbirlerine internet aracılığıyla görüntü, video, mesaj ve ses gönderebiliyor.

Görüntülü ve sesli konuşma özellikleri sayesinde de kullanıcılar arasında en çok indirilen uygulamadır. Bir diğer uygulama ise sosyal medya uygulamalarından olan İnstangramdır. Sosyal medya uygulamaları arasında en çok kullanılan kullanıcıların fotoğraf paylaşmalarına olanak sağlayan uygulamadır. Kamera uygulamaları, fotoğraf düzenleme uygulamaları android telefonların olmazsa olmazlarındandır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar