Cinler Nasıl Varlıklardır? Cinler Hakkında Kısaca Bilgiler

Toplumda cinler hakkında bir çok hikaye anlatılmakta bazı yaşanmış olaylarıda duymuşuzdur veya yakın çevremizden birileri yaşamıştır. Halk arasında çoğunlukla üç harfli olarak anılmakta nedeni ise Cin diye çok zikredildiğinde bana musallat olur mantığıdır.
Cinler Nasıl Varlıklardır?
Aslında böyle birşey yoktur toplumda doğru bilinen yanlışlardan bir taneside bu durum söz konusudur. Cinler gerçekten varmıdır sorusuna cevap olarak evet vardır diyelim.
Kur'anı Kerim'de bir çok ayet Cinlerin var olduğu anlatmakta hatta bildiğiniz gibi 28 ayetten oluşan Cin suresi vardır. Evet bir çok kişi cinler nasıl varlıklar olduğunu merak etmiş çeşitli teoriler ortaya atılmıştır bazı kişiler ise aşırı merakına yenik düşmüştür. 

Bu yazımda cinler nasıl varlıklar dır? kısaca sizleri bilgilendireceğim. Aslında herkez tarafından bilinin 18 bin alem içerisinde insanlar gibi yaşamlarını sürdüren yaratıklardır. İnsanların nasıl çeşitli türlerden ve ırklardan özellikleri bulunuyorsa cinlerde Müslüman ve Kafir olarak yani inanlar ve inanmayanlar olarak ikiye ayrılmaktadır. Yanlız cinlerin çoğunluğu Kafir yani inanmayanlardan oluşmakta, Müslüman olanları ise azınlıktadır.
Bu konular insanları merakını oldukca fazla sardığı için fazla ileri gitmemekte faydavar. İnsanlar topraktan yaratılmış varlıklardır. Cinler ise ateşten yaratılmış, gözle göremeyeceğimiz ve hissedemeyeceğimiz varlıklardır.

Yaşam süreleri insanlardan farklı olduğu gibi çok uzun yıllar yaşayan varlıklardır. İnsanlardan üstün gibi görünselerde evrende İnsanlar en üstün varlıklardır. Kur'anı Kerim'de (Zariyat 51/56). Ayette ''Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım'' ayeti bize cinlerin var olduğunu göstermektedir. 
Uzun yıllar yaşayan cinler insanlar gibi doğar, büyür ve ölürler. Erkek ve dişileri olduğu için çoğalırlar. Ateşten yaratılan bu varlıkların dünyası akşam ezanı okunduğunda bizim dünyamızla birleşir. Akşam ezanı ve sabah ezanı arasında aynı dünyaları paylaştığımız için özellikle geceleri yapılmayacak ve dikkat edilecek bazı hususları bilmemiz gerekir.

Ruhani ve manevi varlıklar Gaybı bilemezler fakat geçmişe dair bazı şeyleri bilirler nedenide çok uzun yıllar yaşamalarıdır. Sadece sınırları kadar bilmelerine müsade edilen bu varlıklar ileriye dönük bazı olayları önceden bilme yetenekleri olduğu söylenmekte.

Cinler hakkında bilmemiz gereken bazı hususlar?

Özellikle Anadolu da yaşayan insanlar cin çarpmasına daha çok maruz kalmaktalar biraz açıklık getirelim cin çarpması derken bu varlıkların dünyası geceleri bizim dünyamızla birleştiği için yaşam yerleri çöplükler, harabeler, küllükler, tavan arası, mutfak, tuvalet ve banyo gibi yerler cinlerin yaşam alanlarıdır.

Geceleri kesinlikle Besmele çekilmeden bir iş yapılmaması gerekir yoksa cin musallat olabilir. Gece çok sıcak suyla banyo yapılmasıda iyi değildir çünkü çok sıcak su banyoda yaşayan bizlerin göremediği bu varlıkların yavrularını yakarak öldürmekteymiş bu yüzdende banyo yapan kişi cin çarpmasına maruz kalabilir. Fazla detaylara girmeden yazımı bitirmek istiyorum yok sa bu yazı bitmez uzar gider eskiden bu konuyu bende çok araştırmıştım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar