Nirvana Nasıl Yapılır ve Nirvanaya Nasıl Ulaşılır?

Nirvana gerçeği olduğu gibi kabul etmek ve bulunulan durumdan her haliyle mutlu olmak gerekliliğini savunan bir felsefe alanıdır. Hayat acısıyla tatlısıyla, sorunuyla, üzüntüsüyle var olan bir gerçekliktir. Ancak konu nirvana olunca hayatı endişesiz yaşamak, her şeyi akışına bırakmak savunulmaktadır.
Nirvana Nasıl Yapılır ve Nirvanaya Nasıl Ulaşılır?

Hayattaki kötü şeyler asla görülmemelidir, güzellikler ön planda tutulmalıdır. Kişi nirvana ile var olan sıkıntı, üzüntü her ne olumsuzluk varsa bir kenara bırakıp yerini anın tadını çıkarmaya bırakmalıdır.

Nirvana başarı yolunda kuşkusuz birtakım aşamalar olduğunun savunucusudur. Görüşler olsun, sözler ya da eylemler olsun her bir kavramın mutluluğa giden bir anahtarmışçasına yaklaşımını savunur. Her şeyden önce ruh özgür bırakılmalıdır.

Başkalarının düşüncesi ile ilerleme söz konusu bile olmamalıdır. Nirvana anlayışında yaşanan acının sonsuza kadar sürmeyeceği düşüncesi hakimdir. Nefretten, kötülükten uzak bir birey olunması gerekliliği her zaman insana tavsiye edilendir. İyi insan olmakla mutlaka zirveye erişileceği inancı vardır.

Nirvanaya Ulaşma Yolu 

Tüm olumsuzlukları görmezden gelmek ana yaklaşımdır. Her şeye pozitif yönleri ile bakıp bu şekilde yaklaşmak gereklidir. Acı mı yaşandı; yaşandı ve bitti, bu olumsuzluğu bir kenara bırakıp güzelliklerle yaşama devam edilmelidir.

Nirvana ve Temel Felsefesi

Nirvana da temel felsefe acıların geçici olduğu ve hayatın bir parçası olduğu ancak yaşanan bu acılarla devam etmenin yanlışlığı üzerinedir. İyilik her zaman temsil edilmesi gerekendir. Her zaman iyi kişiler kazanır. Nirvana da duygusallık yoktur ancak saygı duymak vardır.

1-    Nirvana felsefesinde olumsuz düşüncelere yer yoktur.

2-    Nirvana felsefesinde acı vardır ancak devamlı acı ile yaşamak yoktur.

3-    Nirvana felsefesinde hırslar, ihtiraslar kontrol altına alınmalıdır.

4-    Nirvana felsefesi her zaman mutlu olmayı başarabilmek demektir.

Nirvana'ya ulaşabilmenin en etkili yolu, maalesef ki insani duygular olan ihtirasları, hırsları bir nebze kontrol altına alabilmektir. Böylelikle birey kendi kendini nasıl durdurması gerektiğinin bilincini taşıyacağı öğrenilecektir.

Hayat ne getirirse aslında güzeldir, hayat ne getirirse aslında yaşanılması gerekli olduğundadır, hayat ne getirirse mutlaka karşılığı alınacaktır. Her başarı nirvanaya ulaşmaktır. Çünkü ancak bu şekilde pozitif bir yaşama doğru ilerleme sağlanabilir. Nirvana felsefesi asla karamsarlığı barındırmaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar