En Popüler Facebook Oyunları Hangileri

Arkadaşlar Facebook hayatımıza girdiği andan itibaren birçok yenilik ve uygulamalarla sosyal ağı renkli bir hale getirdi. Bunlardan en önemlisi bizlere sunduğu oyunlar.

Bu oyunlar kolay oynanabilir ve anlaşılır olması sebebiyle birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Uygulamaya izin ver diyerek oyunlara erişebiliyorsunuz ve facebook üzerinden rahatça oynayabiliyorsunuz.
 
Arkadaşlarınızla komşu olabiliyor ve onlardan yardım alabiliyorsunuz. En güzel tarafı arkadaşlarınızla rakip oluyor ve onlarla yarışabiliyorsunuz. Ben sizlere popüler olan birkaç oyundan bahsedeceğim.

1-) Farmville:

Facebook’un en çok tercih edilen oyunlarından bir tanesi. Oyunun amacı basit size ait bir çiftlik var ve bu çiftliğin bakımından sizler sorumlusunuz.

Ekip biçerek çiftliğinizi büyütebilir ve genişletebilirsiniz. Arkadaş ekleyerek,davet ederek komşu sayınızı arttırabilir ve oyunun yardımlarından da faydalanabilirsiniz. Oyunu belli süre aralığıyla takip etmelisiniz ektiğiniz sebze ya da meyveleriniz olgunlaştığında onu anında sulamalı ve bakımını yapmalısınız.

2-)Fishville:

Gayet eğlenceli ve görsel olarak sizleri dinlendirebilecek bir oyun. Amaç,balık alıp satmak. Size büyük bir akvaryum veriliyor. Bu akvaryumun bakımından sizler sorumlusunuz önce küçük miktarlarla balık alıp yetiştiriyorsunuz daha sonra balıklarınız büyüdükçe onları satarak para kazanıyorsunuz. Akvaryumunuzu güzelleştirebilir, farklı süsler satın alabilirsiniz. Unutmadan bir ipucu 4. seviyede balıklarınız daha değerlidir.

3-)Mafia Wars:

Adından da anlaşılacağı üzere bir strateji oyunu diyebiliriz. Büyük bir mafyasınız ve

4-)Texas HoldEm Poker, Okey: 

şehrin kontrolü sizde belli bir ağırlığınız var bunu korumak adına kumarhaneler alıp işletiyorsunuz size rakip çeteleri yok ederek en güçlü olmak tek hedefiniz.

Sanal alemde poker ve okey oynayabileceğiniz adres. Fazla sayıda kullanıcıya hitap eden bu iki oyunun açıklamaya ihtiyacı yok, gerçek hayatta poker ve okey oyununu sanal alemde bir masa etrafında oynuyorsunuz.

5-)Angry Birds:

Yeni bir uygulama olmasına rağmen hitap ettiği kitle düşünülürse diğer oyunlardan farkı kalmayacak yakında.Kızgın kuşlar sizin kontrolünüzde yumurtalarını çalan yeşil yaratıklara karşı atak yapmanızı bekliyorlar. Arkadaşlarınızla yarış içerisindesiniz bunu unutmayın.

6-)Petville:

Her çeşit hayvan satın alabiliyorsunuz ve bakımları sizlere ait.Onları besledikçe  paranız artıyor ve yeni hayvanlar açılıyor.Zaman zaman onları kontrol etmeli ve bakımlarını yapmalısınız. Beslenme ve oyun saatlerini kaçırırsanız onları kaybedebilirsiniz. Tamamen evcil hayvan bakımı üzerine kurulu olan bu oyunda Facebook kullanıcıları tarafından fazlasıyla tercih ediliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar